Wat, is dat patat?

Over dit project

Wat, is dat patat?

Idee en uitvoering komt uit de koelkast van iaMeventz. 

In 2015 was de eerste editie. In 2019 alweer de vierde. Dat gaan we vieren. 

Wat, is dat patat? is een weet-wat-je-eet-festival voor kinderen.  Melk komt van een koe en van aardappels maakt men patat.

https://www.facebook.com/watisdatpatat/

Kinderen laten kennismaken met (h)eerlijk eten en bewust worden van de natuur en bewegen. Kortom op een speelse manier kinderen bewust maken van een gezonde leefstijl.

Melk komt niet uit de supermarkt en van de fabriek, maar komt van koeien. Patat wordt gemaakt van aardappels. Een kip legt eieren. Kortom: kinderen bekend laten worden met de oorsprong van ons eten. Het boerderijleven.  Op een laagdrempelige manier kinderen iets leren over ons eten en onze natuur. Vandaar dat we het in een festivalvorm gieten. Het vindt plaats in Amersfoort, de Wagenwerkplaats.

Voor wie is dit festival

Dit event is voor gezinnen.  Het is op Tweede Paasdag, juist een dag om eropuit te gaan. Het is dan ook het lekkerste (paas)festival voor kinderen.

Wat is het doel van het festival.

Kinderen bewust laten worden van eten, waar het vandaan komt, van de natuur en bewegen.  Het boerenleven. Melk komt van een koe.  Patat wordt gemaakt van aardappels. Heel veel kinderen weten dat niet meer.

Hoe ziet het festival eruit

Het festivalterrein toveren we om tot een boerderij. Met  kippen, schapen en melkflessen, kleding die lekker aan de lijn buiten hangt te drogen. Natuurlijk mogen eieren niet ontbreken: het is per slot van rekening die dag Tweede Paasdag. Dus de paashaas huppelt ook rond. Er komt een picknickterrein waar mensen lekker op strobalen kunnen zitten eten en drinken. Kinderen betalen een toegangsbewijs, daar krijgen ze een stempelkaart voor. Daardoor mogen ze meedoen aan allerlei activiteiten. Groentequiz, smoothiefiets, enz.  De (groot)ouders mogen voor niets mee.