Mirakels Amersfoort

Over dit project

Mirakels Amersfoort 

iaMeventz is betrokken bij de artistieke inhoudt en  de algehele coördinatie van  Mirakels Amersfoort.

Onder de werktitel, het Mirakel van Amersfoort, is er in 2015 een pilot gestart. We willen met de technieken van nu het verhaal van Amersfoort vertellen.

In 2015 was er een projectie show op de Onze Lieve Vrouwtoren en er waren twee muurtekeningen.Van een draak verwijzend naar het verhaal van Joris en de Draak en een Maria beeld, verwijzend naar het verhaal van het Mariabeeldje dat in de Eem was gevonden. Amersfoort was vroeger een pelgrimsstad.

In 2016 hebben we het het begin gemaakt van een traditie en de naam verandert in Mirakels Amersfoort.

Amersfoort is rijk aan verhalen die het vertellen meer dan waard zijn, zoals verhalen over de raddraaiers in de Koppelpoort, de gevangenis in de Dieventoren en het dagelijks leven in de Mannenzaal, maar ook over beroemde inwoners van de stad zoals Piet Mondriaan en Johan van Oldenbarnevelt. Met ‘Mirakels Amersfoort’ wordt elk jaar een verhaal of een thema uitgelicht en op een eigentijdse manier verteld.

In 2016 was het thema de geschiedenis van de stad.

Het thema van 2017 was in de voetsporen van Mondriaan. Waarbij wij onze beroemde inwoner Piet Mondriaan eerde. Dit omdat in 2017 het 100 jarig stijljaar werd gevierd.

Het cultureel erfgoed is het thema van 2018.

Wat is het doel?

De historische binnenstad is een van de meest gewaardeerde attracties van de stad. We willen de geschiedenis van de stad vertellen door middel van de verschillende  technieken en live entertainment.   Door het opzetten van een winters evenement waarbij de focus ligt op de beleving van deze historische binnenstad boordevol verhalen, creëren we een manier om de stad ook in de winter op de kaart te zetten.

Doelstellingen

‘Mirakels Amersfoort’ moet uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend evenement dat een toenemend aantal bezoekers op eigentijdse wijze in aanraking brengt met het culturele erfgoed van de stad Amersfoort.