Cardboardia Parade 2014

Categorie
cultureel
Over dit project

Een parade, met het thema dromen, door de stad Amersfoort van creaties gemaakt van karton. Een spectaculaire en vrolijke optocht met metershoge fantasieobjecten, bizarre voertuigen en indrukwekkende machines tijdens internationaal street arts festival Spoffin in Amersfoort.

Sergej Korsakov en Prime Viktoria uit Rusland dragen het Cardboardiaproject, waarbij zij met hun team complete steden van karton bouwen. De Parade is hier een feestelijk onderdeel van.  Kunstenaars uit Rusland, Nederland, Groot-Brittannïe, en Griekenland bouwde samen met deelnemers uit Nederland waanzinnige objecten van karton.

iaMeventz deed in 2014 de productie van dit mega project, wat een van de vele programma onderdelen was van Spoffin. Taken waren onder andere het regelen van de visum voor de artiesten, vliegtickets, treintickets, de catering op de locatie, glutenvrij, vega, enz enz. Tevens de inhuur van materialen, waaronder heel veel karton. Ook de pr rondom het project en het begeleiden van de deelnemers en de kunstenaars. Al met al een groot project, waar  veel tijd in de voorbereiding zat. De uitvoering duurde al met al negen dagen. Het maken van de objecten en de parade zelf.  Maar ik kan nu wel zeggen,  ik hartje karton.